Важно

Важно

Препоръки за ползване на солна стая:

Медицинско лечение не може да бъде заменено с терапия в солната стая, затова Ви молим да спазвате лекарските предписания!!!

Важно е да знаете:

 1. Че носенето на светло облекло е препоръчително, защото фините солни частици могат да полепнат на тъмните дрехи.
 2. Ние ще ви предоставим калцуни при посещението.
 3. Не е желателно да използвате силни парфюми или дезодоранти преди посещението в солната стая.
 4. В солната стая не се консумират храни и напитки.
 5. Заради комфорта на вас и останалите посетители мобилните апарати се изключват или се оставят на определените за тази цел места.
 6. Халотерапията (сол терапията) подобрява тонуса и повишава защитните сили на организма, влияе върху всички респираторни заболявания на дихателните пътища (хронични астми, бронхит, пневмония, кашлица, синузит, сезонни алергии, сенна хрема, общ грип и вирусни инфекции, хронични възпаления на ушите), различни кожни заболявания – атопична екзема, акне, псориазис, алергии. Нервна система: невроза, стрес, депресия и синдром на хронична умора, дисфункция на вегетативната нервна система, подобрява съня.

Престоят в Солната стая на Salt Home ще Ви помогне:

 • да се освободите от излишните килограми без тренировки и диети
 • да предотвратите затлъстяване
 • да подобрите спортните си резултати
 • да се справите по-лесно в борбата с тютюнопушенето
 • да укрепите имунната си система

В солната стая се разпрашават финни частици 2-3 мкр. специална фармацефтична сол със съдържание 99,95% NaCl. Тези малки частици чиста сол лесно се инхалират и aбсорбират през кожата.

За солната терапия няма възрастови ограничения, тя е абсолютно безопасна и може да се съчетае с процедури като инхалационна фитотерапия, ароматерапия, различни видове масаж, кинезетерапия.

Противопоказания за халотерапия

Халотерапията не замества медицинското лечение, преди да посетите солна стая се консултирайте с вашия лекар!!! Не се препоръчва да пробвате самолечение при тежки състояния.

ТОВА Е МНОГО ВАЖНО ОСОБЕНО ЗА СТРАДАЩИТЕ ОТ ОНКОЛОГИЧНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ /ВКЛЮЧИТЕЛНО В РЕМИСИЯ/, ТУБЕРКУЛОЗА И ПРЕБОЛЕДУВАЛИ ТУБЕРКУЛОЗА, СЪРДЕЧНО-СЪДОВИ ЗАБОЛЯВАНИЯ – ПОРОК НА СЪРЦЕТО, ВИСОКО КРЪВНО НАЛЯГАНЕ, СЪРДЕЧНО-СЪДОВА НЕДОСТАТЪЧНОСТ, КРЪВОТЕЧЕНИЯ. ХАЛОТЕРАПИЯТА Е АБСОЛЮТНО ЗАБРАНЕНА ПРИ ЗЛОКАЧЕСТВЕНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ, ПОВИШЕНА ТЕМПЕРАТУРА, СТОМАШНИ ЯЗВИ, ТЕЖКИ УВРЕЖДАНИЯ НА БЪБРЕЦИТЕ, ПСИХИЧНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ, ШИЗОФРЕНИЯ, ЕПИЛЕПСИЯ.

Ако страдате от хронични заболявания, моля консултирайте се с вашия лекар, преди да проведете халотерапия.

Странични ефекти

Като „страничен ефект“ от солната терапия може да се отчете засилването на кашлицата и учестено отделяне на секрети, което всъщност почиства дихателните пътища и може да се приеме като положителен ефект. Престоят в солна стая или солна пещера може да предизвика дразнене на очите, затова препоръчваме на посетителите ни да затворят очите си, което ще засили техния релакс.