За нас

За нас

Кои сме ние?

За насНие сме Гери и Дамян. Родители сме на три прекрасни деца! Сега ще разкажем накратко как се роди идеята и се реализира мечтата ни да имаме наше място, малък „оазис“ в бетонния град, където лекуваме и помагаме по естествен начин да се поддържа ЗДРАВЕТО и ИМУНИТЕТА!

Историята на Salt Home, започна когато дъщеря ни тръгна на детска градина. Тогава започна и голямото мъчение за нас като  родители – три дни на детска – три седмици в къщи! Това продължи много дълго време, както и приема на доста силни лекарства, антибиотици, които съсипаха имунната й система и тя “отключи” бронхиална астма. Кошмарното беше, че толкова малко дете кашляше по цели нощи, плачеше от умора, а ние постоянно бяхме при лекарите, с надеждата да я облекчим. Като решение ни предложиха да сменяме за възможно най- дълъг период климата – море и планина. Мръсният въздух е глобален проблем, за който все повече се говори. В големите градове с по-високо замърсяване човекът може да избира храната и водата, които яде и пие, но не и въздуха, който диша. Природата, в която всички полезни елементи на живота са достъпни е далеч и ние рядко намираме време за нея.

За наша голяма радост разбрахме, че има вариант, който да съчетава морския и планинския въздух, без да напускаме града – солните стаи. Дълго време бяхме активни потребители на тази услуга преди да дадем старт на нашата нова мечта. Междувременно семейството ни се увеличи с двама младежи. Сблъсъкът с болестите и изграждането на „колективен имунитет“ при децата, ни накара още повече да търсим  алтернативен вариант за поддържане на здравословния баланс. Уморени, но все пак вдъхновени от желанието децата ни да растат здрави, си спомнихме за силата на солта и какво всъщност може да лекува тя!

За нас

Винаги сме знаели, че солта помага. Нашите баби ни учеха, че болно гърло се лекува със солен разтвор, а сигурният начин да прогониш настинката е с гореща вана и морска сол. С появата на децата установихме колко невъзможно е да посолиш нечие гърло или носле, a и не бива  всяка вечер да превръщаме дома ни в море. Така от клиенти се превърнахме в създатели на нашия Солен дом, защото знаем, че човек е щастлив у дома, а когато всички у дома са здрави щастието е пълно.

Солната стая е място, където всеки може да почине след напрегнат ден, да се погрижи за физическото, психическо и емоционално здраве. Терапията със сол се препоръчва на пациенти от всички възрасти. Надяваме се да посетите Солна Стая Salt Home на адрес гр. София, ж.к. Дружба 2, бл. 302, където заедно с близките си можете да споделите това невероятно преживяване, докато дечицата ви си играят с кофички и лопатки с посипаната по земята сол – наподобяващо същински слънчев семеен ден на плажа. За нас е важно да споделим с вас това, в което вярваме – силата на солните частици. Те могат да излекуват и да помогнат за множество тежки здравословни състояния и придружаващите ги симптоми. Като ползватели за дълъг период от време, а вече и разпространители на услугата, ние знаем колко е важно здравето за едно семейство, затова вложихме тази грижа и любов в създаването на нещо толкова значимо, полезно и забележително, а именно солните стаи в Salt Home!

Нашата МИСИЯ е вашето Здраве! 

Халотерапията, известна още като терапията със сол („Halo“ е гръцката дума за сол), възпроизвежда естествената среда на солните мини, открити в страни като Полша и Русия. Подобно на други уелнес процедури, тя датира още от миналото. Въпреки, че терминът “халотерапия” звучи непознато, почти всеки от нас се е подлагал на нея поне веднъж или повече пъти през живота си. Пример: всеки, който някога е правил гаргара със солена вода за успокояване на възпалено гърло или дори е дезинфекцирал рана със солена вода, е практикувал „мокра“ терапия със сол. Сухата халотерапия може да бъде под различни форми и една от тях, в някои отношения, може да бъде денят, прекаран на плажа. Както може би вече се досещате, халотерапия е вдишването на въздух, изпълнен със солни частици – какъвто е морският. Разбира се, не всеки живее до морето или в близост до солна мина. За тази цел има изкуствено създадените солни стаи за терапия със сол.  

ЕДИН СЕАНС В СОЛНАТА СТАЯ (40МИН) СЕ РАВНЯВА НА 4 ЧАСА РАЗХОДКА В БОРОВАТА ГОРА ИЛИ 3 ДНИ ПОЧИВКА НА ПЛАЖА

За нас

Халотерапията може да се провежда индивидуално или групово, тя е подходяща за всички възрасти. С вдишването на солта по естествен начин гъстите секрети от бронхите и синусите се втечняват и излизат през носа и устата, като пречистват дихателната система. Оригиналната среда на солната пещера води до ефективността на солната терапия.

В солните стаи на Salt Home се осигурява до 50% влажност, температура до 24° С и концентрация на аерозол до 15 мг/м3. В Salt Home разполагаме с ново поколение ХАЛОГЕНЕРАТОРИ /машини, които разпрашават сух аерозол/, които са със сертификат за МЕДИЦИНСКО ИЗДЕЛИЕ. Аерозолът на солта се смила от халогенераторите на фини прахови частици, от 1-3 микрона. Солта, с която работим е специална, фармацевтична, алпийска сол, с 99,95 % съдържание на натриев хлорид  /произход Австрия/. Машините ни работят по време на цялата терапия и Вие може да усетите сухият, солен аерозол още на 5-тата минута. Сеансът при нас е с продължителност 40 мин. за възрастни и 20 мин. за деца. Служителите на Salt Home са преминали курс на обучение по ХАЛОАПИЯ от сертифициран екип   членове на Европейската асоциация по халотерапия.

Въздухът в солните стаи е богат на микроелементи, 80% от които се съдържат в кръвната плазма на човешкото тяло. Тази терапия е способ за подобряване на здравето и начина на живот. Посетителите ни, страдащи от дихателни, кожни,  психо — емоционални проблеми и слаба имунна имат значително подобрение при по-продължително подлагане на солни терапии, тъй като солта е антисептично средство, има антибактериално и противовъзпалително действие. Заразяването с вирусно – респираторно заболяване по време на терапия е невъзможно!

Направете най- доброто за вас и вашето семейство! Подарете си грижата, която заслужавате!

Salt Home – Вдишй ЗДРАВЕ!