За нас

За нас

Като родители на три прекрасни дечица, уморени, но все пак вдъхновени от желанието те да растат здрави, се доверихме и повярвахме в силата на солта. Сблъсъкът с болестите, съпътстващи изграждането на „колективен имунитет“ при децата, обърна погледа ни към търсене на алтернативен вариант за поддържане на здравословния баланс.

Винаги сме знаели, че солта помага. Нашите баби ни учеха, че болно гърло се лекува със солен разтвор, а сигурният начин да прогониш настинката е с гореща вана и морска сол. С появата на децата установихме колко невъзможно е да посолиш нечие гърло или носле и, че не е правилно всяка вечер да превръщаме дома ни в море.

За наша голяма радост разбрахме, че има вариант, който да съчетава полезното с приятното – солните стаи – оазисите в градската пустиня. Дълго време бяхме активни потребители на тази услуга преди да повярваме в ефикасността на един натурален, без медикаменозен, без странични ефекти метод за поддържане на имунитета и лечението на кожни болести и болести на дихателната система.

Така от клиенти се превърнахме в създатели на нашия Солен дом, защото знаем, че човек е щастлив у дома, а когато всички у дома са здрави щастието е пълно. Терапията със сол се препоръчва на пациенти от всички възрасти. Солната стая е място, където всеки може да почине след напрегнат ден, да се погрижи за физическото, психическо и емоционално здраве.

А радостта за децата е сравнима само с игра в пясъка и щастието от пухкавия сняг. Ако искате и вашето семейство да използва, оцени и извлече ползи от тази терапия, заповядайте в Salt Home.

ХАЛОТЕРАПИЯ ДНЕС – БЯГСТВО ОТ МРЪСНИЯ ВЪЗДУХ
ИЛИ ЗАВРЪЩАНЕТО НА ПЕЩЕРНИЯ ЧОВЕК

Днес човечеството живее в „бетонни джунгли” – далеч от природата и пещерите. Мръсният въздух е глобален проблем, за който все повече се говори. В големите градове с по-високо замърсяване човекът може да избира храната и водата, които яде и пие, но не и въздуха, който диша. Природата, в която всички тези елементи на живота са достъпни, е далеч и ние рядко намираме време за нея.
През 1985 година в град Одеса, Русия, е създадено първото устройство за халотерапия.
За щастие, днес има алтернативен вариант, наречен ХАЛОТЕРАПИЯ, който да ни пренесе за кратко в пещерния микроклимат.

Халотерапията (от гръдки halos – сол) е надземна форма на спелеотерапия, при която се използват микроклиматичните условия на солните мини за лечение на остри, обострени и хронични проблеми на кожата, горните и долни дихателни пътища, нервната система и т.н. Тя се прилага в климатично-контролирана въздушна среда на т.нар. „солни стаи”. В тези помещения се пресъздават условията в солните мини чрез генератори на аерозолирана суха сол.

ЕДИН СЕАНС В СОЛНАТА СТАЯ (40МИН) СЕ РАВНЯВА НА 4 ЧАСА РАЗХОДКА В БОРОВАТА ГОРА ИЛИ 3 ДНИ ПОЧИВКА НА ПЛАЖА

Халотерапията може да се провежда индивидуално или групово, тя е подходяща за всички възрасти. С вдишването на солта по естествен начин гъстите секрети от бронхите и синусите се втечняват и излизат през носа и устата, като пречистват дихателната система.

Солна терапия подобрява здравето, като въздейства на дихателните и кожните заболявания и влияе положително на психическите разтройства. В солната стая на Salt Home се използва модерна технология – ХАЛОГЕНЕРАТОРИ, с която се пресъздава терапевтичен микроклимат, близък до климата в гората или на морския бряг, а природния сух аерозол на натриевия хлорид (сол) е основния лечебен фактор на този микроклимат.

Оригиналната среда на солната пещера води до ефективността на солната терапия. В солната стая на Salt Home се осигурява до 50% влажност, температура до 24 С и концентрация на аерозол до 15 мг/м3. Аерозолът на солта се състои от фини частици от 1-3 микр. специална фармацевтична алпийска каменна сол. Те се разпрашват в стаята след раздробяване кристалите, чрез ново поколение хологенератор.

Солната стая на Salt Home разполага с ново поколение халогенератор със сертификат за медицинско изделие. Той осигурява до 50% влажност, температура до 24 С и концентрация на аерозола до 15 мг/м3. Солната стая на Salt Home работи със специална сертифицирана фармацевтична алпийска каменна сол с 99,95 % съдържание на натриев хлорид с произход Австрия. Солта се разпрашва  от халогенератора на фини частици с големина от 1-3 микрона. Халогенераторът ни работи по време на цялата терапия и Вие може да усетите сухият солен аерозол още на 5тата минута. Сеансът при нас е с продължителност 40 мин. за възрастни и 20 мин. за деца.

Служителите на Solt Home са преминали курс на обучение по халотерапия от сертифициран екип  членове на Европейската асоциация по халотерапия.

Халогенераторът ни работи по време на цялата терапия и Вие може да усетите сухият солен аерозол още на 5тата минута. Сеансът при нас е с продължителност 40 мин. за възрастни и 20 мин. за деца. Халогенераторът ни притежава сертификат за медицинско изделие. Солта, която се разпрашава в солната стая на Salt Home е сертифицирана, фармацевтична 99,95% натриев хлорид с произход Австрия. Служителите на Solt Home са преминали курс на обучение по халотерапия от сертифициран екип членове на Европейската асоциация по халотерапия.

Въздухът е богат на микроелементи, 80% от които се съдържат в кръвната плазма на човешкото тяло. Тази терапия е способ за подобряване на здравето и начина на живот. Посетителите ни, страдащи от астма, хронични респираторни болести, пневмонии, бронхити, настинки и вирусни инфекции, алергии, дерматит, псориазис, хронична умора, стрес, слаба имунна система имат значително подобрение при по-продължително подлагане на солни терапии, тъй като солта е антисептично средство и има антибактериално и противовъзпалително действие.

Заразяването с вирусно респираторно заболяване по време на терапия е невъзможно!